torsdag 12 december 2013

Välkomna till bloggen om ung mat och hälsa i Norden! Våra mål är att utveckla och utbyta kunskaper för elever och pedagoger om våra nordiska länder när det gäller hälsa, mat, matkultur och språk.

I slutet av oktober sammanstrålade pedagoger från Danmark, Finland, Norge och Sverige i Stenungsund, i ett första möte om ett nordiskt samarbete.
Konferensen varade i tre dagar och många frågor diskuterades och ventilerades.
Våra gäster hälsades välkomna av Ann-Sofie Gillner, representant för Stenungsunds kommun och Annika Sunesson, rektor på Kristinedalskolan. IT-samordnare Ulf Edman  hälsade på deltagarna och diskuterade hur kommunikationen mellan de nordiska länderna skulle kunna ske.


Dag två besökte våra gäster Stenungskolan och hälsade på pedagogerna Malin Kårlin och Lillemor Karlsson som också deltar i projektet.


Stormvarning utomhus och äggost med björnbärssylt serverades inomhus på Orust. Det finns många intressanta ämnen att prata om när det gäller ung mat och hälsa.Alla var överens om att vi har mycket att lära av varandra och att det är viktigt att samverka över gränserna för att förstå varandra. Agneta Nystedt, biträdande rektor på Kristinedalskolan, önskade alla ett gott, utvecklande och spännande, fortsatt arbete och lycka till med samverkan och samarbetet.

Lokaltidningen Stenungsund Tisdag 5 november 2013.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar